Srednji projekat

Draga braćo i sestre,

kao što znate skoro smo završili Projekt 1. Zapravo, Bog nas je blagoslovio da prikupimo sav novac potreban za taj projekt, a sada samo trebamo staviti keramičke pločice u skladište gdje ćemo vaditi med, ofarbati skladište i postaviti ogradu iza naših košnica.

Takođe smo razvili naše pčelinje zajednice i to ćemo raditi i ove godine, ali vremenske prilike su jako loše u posljednje 3 godine, tako da ne možemo reći koliko ćemo meda imati ove godine (nadam se da će biti bolje nego prošle godine).

Kako se vremenske prilike mijenjaju i svake godine ima sve više kiše, odlučili smo pomoći našim pčelama i zaštititi ih od vlage. Tako smo počeli pokrivati ​​prvi blok sa 5 košnica. To će biti učinjeno naredne sedmice kad nad njima postavimo krov (posjetite našu web stranicu i ovaj post iduće sedmice jer ćemo dodati još slika).

Ako ne znate, vlaga je jedan od najvećih neprijatelja pčela i što su više na suhom (zaštićene od kiše i snijega), one imaju više šansi da ostanu žive tokom zime i da budu jače kao društva.

Sada trebamo pokriti još 11 blokova do kraja avgusta ili sredine septembra, a ovaj projekt koštat će nas 770 EUR ili 940 USD. Dakle, tražimo 1 osobu koja će donirati za jedan natkrov (sve zajedno 11 osoba za 11 skloništa) i ako vam je ovo na srcu, posjetite donju stranicu i pogledajte kako možete donirati.

(Dobili smo obećanje za svih 770 EUR tj. 940 USD)

Hvala unaprijed i neka vas Bog mira blagoslovi u ime Isusa!

Davanje