Vjerovanje

Vjerujemo da je Biblija Božija Riječ, nadahnuta Svetim Duhom, nepogrešiva, vjerodostojna i vrhovni autoritet u svim pitanjima vjere i življenja.

Vjerujemo u jednoga Boga koji vječno postoji u tri osobe: Ocu, Sinu i Duhu Svetom.

  • Vjerujemo u Oca svemogućeg, stvoritelja neba i zemlje, svega vidljivog i nevidljivog.
  • Vjerujemo u jednog Gospoda, Isua Krista, istobitnog s Ocem, po kome je sve stvoreno. Koji je radi nas ljudi i radi našeg spasenja sišao s nebesa i po Duhu Svetom utjelovio se kroz djevicu Mariju. Koji je razapet za nas i koji je umro za naše grijehe, i koji je uskrsnuo treći dan, po Svetom Pismu. I koji je uznesen na nebo: sjedi s desne Ocu i jedini je posrednik između Boga Oca i ljudi. Koji će opet doći u slavi i suditi žive i mrtve, i Njegovom kraljevstvu neće biti kraja.
  • Vjerujemo u Svetog Duha, životvorca, koji proizilazi od Oca i Sina, koji se s Ocem i Sinom skupa obožava i zajedno slavi. Koji je govorio po prorocima, koji u crkvi i danas djeluje, te ispunjava i oprema za pravedno i sveto življenje one koji vjeruju u Isusa Krista.

Vjerujemo i u jednu svetu, sveopštu i apostolsku Crkvu, koju čine svi koji su po Isusu Kristu nanovo rođeni i obnovljeni Svetim Duhom.

Vjerujemo u jedno vodeno krštenje (uronuće) za oproštenje grijeha, iščekujemo uskrsnuće mrtvih i život vječni koji će dobiti svi oni koji vjeruju u Mesiju i Spasitelja Isusa Krista.